Microsoft stopt met onbeperkte OneDrive-opslag

Microsoft heeft een aantal ingrijpende wijzigingen van zijn OneDrive-abonnementen aangekondigd. Niet langer hebben Office 365-gebruikers onbeperkte opslag, gebruikers met de gratis variant gaan van 15GB naar 5GB en het aantal abonnementen wordt flink uitgedund.

Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat alle betalende gebruikers van Office 365 Home, Personal en University onbeperkte opslagruimte kregen in onlineopslagdienst OneDrive. Die toezegging trekt Microsoft nu weer terug, met de bekendmaking van de nieuwe storage plansop het OneDrive-blog. Het OneDrive-team schrijft dat sommige gebruikers meer dan 75TB aan data online hebben staan, terwijl het gemiddelde per gebruiker zo'n 5,5GB is. Het team zegt niet te willen focussen op zulke extreme back-upscenario's. Office 365-gebruikers moeten het vanaf nu doen met 1TB opslagruimte.

Microsoft voert ook veranderingen door in het gratis OneDrive-abonnement. Microsoft beperkt de opslagruimte van 15GB naar 5GB en de bonus van 15GB die gebruikers kregen om foto's op te slaan verdwijnt. Daarnaast verdwijnen de abonnementen met opslagruimte van 100GB en 200GB, nieuwe leden kunnen alleen nog kiezen voor een 50GB-abonnement, dat 1,99 dollar per maand kost. Deze wijzigingen worden begin 2016 van kracht. Voor wie al een abonnement met 100GB of 200GB heeft, verandert er niets.

Gebruikers die meer data op hun account hebben staan dan toegestaan volgens de nieuwe plannen, krijgen een melding van Microsoft en kunnen de extra data nog op zijn minst twaalf maanden laten staan. Microsoft biedt gratis gebruikers die meer dan 5GB data op hun OneDrive hebben staan een kosteloos jaarabonnement op Office 365 Personal aan. Wel is een creditcard voor registratie vereist. Betalende leden die vinden dat de dienst niet langer aan hun verwachting voldoet, kunnen hun geld terugvragen.

    25-04-2016 11:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.