Microsoft: Windows 10-upgrade icoon is geen malware

 

Windows gebruikers die rechtsonder in de taakbalk een icoon zien dat ze gratis naar Windows 10 kunnen upgraden hoeven niet bang te zijn dat ze met malware besmet zijn, zo stelt Microsoft gebruikers gerust. Deze week maakte de softwaregigant bekend dat Windows 10 op 29 juli van dit jaar zal verschijnen.

Via een icoon in de taakbalk laat Microsoft aan gebruikers weten dat ze gratis naar het nieuwe besturingssysteem kunnen upgraden. Aardig wat gebruikers dachten echter dat de melding van een virus afkomstig was. Microsoft Nederland heeft een overzicht van de 10 meest gestelde vragen over de gratis Windows 10-upgrade online gezet, waarin ook dit onderwerp aan bod komt. "Hoe weet ik dat de melding van Microsoft geen malware is?", aldus de vraag. Als antwoord stelt Microsoft dat de "Download Windows 10" app wordt kenbaar gemaakt met een pop-up of een Windows 10-icoontje rechtsonder in het scherm.

Niet alle gebruikers krijgen echter een pop-up. Bij sommige mensen verschijnt er alleen een Windows 10-pictogram rechtsonder in de taakbalk. Gebruikers die de notificatie willen verwijderen hebben hiervoor twee opties. De eerste is door zich aan te melden voor de gratis upgrade. Wie niet naar Windows 10 wil upgraden kan de notificatie verwijderen door op "Aanpassen” in het systeemvak te klikken, daar "GWX" of het "Get Windows 10" icoon in de lijst te zoeken en vervolgens "verberg icoon en notificaties" te selecteren.

Schone installatie

Microsoft gaat ook in op de mogelijkheid voor een schone installatie of een herinstallatie. "Indien je jouw gratis upgrade naar Windows 10 via de "Download Windows 10" app reserveert en als download ter beschikking krijgt, is het niet de bedoeling om een clean install te doen. Echter, als je de upgrade naar Windows 10 succesvol hebt afgerond als gevolg van het gratis upgrade aanbod, heb je de mogelijkheid om Windows 10 schoon te herinstalleren op hetzelfde systeem."

Gebruikers kunnen dit zowel tijdens als na de gratis upgradeperiode van een jaar doen, waarbij Windows niet opnieuw hoeft te worden aangeschaft en ook het onderliggend besturingssysteem van waaruit de upgrade is uitgevoerd niet opnieuw hoeft te worden geïnstalleerd. "Indien je bijwerkt naar Windows 10 via een media-installatie zoals een USB of een dvd, dan heb je tijdens de installatie de mogelijkheid om te kiezen voor een schone installatie", aldus het antwoord.

    10-06-2015 20:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.